8 september 2007

>> Långlopp

Vansbrosimmet

3 km simning : 2006-07-09

Igår simmade jag Vansbrosimmet som är 3000 meter långt. 2000 meter nedströms i Vanån, och sedan 1000 meter uppströms i Västerdalälven. Lyckligtvis var vädret rätt bra och vattnet ganska varmt, så det blev en väldigt behaglig resa.

Jag hade inte tränat så mycket innan, men 2000 meter i bassäng tog precis en timme, så jag trodde att det skulle ta ungefär 90 minuter. Ack så fel man kan ha! Tiden blev en timme och sju minuter :-) Jag är grymt nöjd.

Dessutom gjorde jag ett ordentligt misstag i början. Jag trodde att jag skulle vara relativt långsam så därför startade jag rätt långt bak i fältet och hamnade mitt i kalabaliken i starten. Det var så trångt att man inte ens kunde ta ett simtag! Jag lade ett antal minuter där. Så tiden kunde varit ännu bättre..

Istället var det betydligt jobbigare att åka till Vansbro. Eftersom jag trodde att det skulle var långa köer och mycket svårt att hitta parkeringsplats bestämde jag mig för att åka motorcykel upp. Men eftersom jag inte har någon kåpa på motorcykeln måste jag i stället ligga platt på tanken hela vägen, det vill säga precis 300 km.

Att åka upp gick dock ganska bra. Men när jag skulle hem ville inte benmusklerna vara böjda statiskt under så lång tid. Så det gick kanske lite fortare hem än vad som var planerat! Sista biten var det bra nära att jag stannade flera gånger för att räta på benen, men jag övertalade mig själv att nu är jag snart hemma, och ökade ytterligare en smula. Och till slut var jag hemma! Fast på kvällen gjorde jag inte många knop..

>> Nästa långlopp

Banan

Vansbrosimmet går under Vansbros sex broar. Tävlingen startades redan 1956.

Först simmar man nedströms 2 km i den något varmare Vanån, sedan 1 km uppströms i den kallare Västerdalälven.

Läs mer: Vansbrosimmet

tillbaka