21 oktober 2007

>> Långlopp

Hindertimmen

11 km Terränglöpning : 2007-10-13

Hindertimmen är alltså ungefär 11 km terränglöpning bestående av två varv med ungefär hälften terräng och hälften motionsspår. Banan går mest upp och ner samt över stock eller sten, eller snarare över rötter och sten, även om där var några stockar också.

En liten bit gick nere vid vattenbrynet där sanden var mjuk och sank, och strax därefter skulle man rakt uppför Stora Lappkärrsberget, ungefär 40 meter rakt upp i himlen på hala stenhällar. Nerför sprang man på snedden i mossan med ordentlig lutning..

Jag var ju rätt otränad pga förkylning och dessutom var det ganska kallt, ungefär fyra plusgrader, så förhållandena var inte perfekta. Men jag lubbade iväg och hade hyfsat tempo första varvet, litegrann för att hålla värmen uppe :-) Sedan började det ta emot en smula så jag fick slå av på tempot. Sista varvet jag faktiskt tvungen att gå uppför den värsta backen..

Detaljer

Distans Tid Fart
5,5 km 31:16 10,6 km/h
11 km 36:31 9,0 km/h
Totalt 1:07:47 9,7 km/h

>> Nästa långlopp

Banan

Hindertimmen är ett motionslopp i naturlig och härlig terräng ute på Norra Djurgården. Du springer två varv på en 5,5 km lång slinga i skogen. Banan har endast naturliga hinder därav namnet. Den går på både anlagd stig och i nya spår. Hela banan är väl utmärkt och markerad året runt.

Hindertimmen gick av stapeln första gången 2003 och har sedan dess utvecklats till en varierande och annorlunda motionstävling för de som gillar att springa i terräng. Skogen runt Stora Skuggan på Norra Djurgården erbjuder deltagaren en unik upplevelse i nystakad terräng i kombination med naturliga och lätt hinder. Hindertimmen ingår också som en av fem tävlingar i Stockholmsklassikern.

Läs mer: Hindertimmen

tillbaka