Min favorit är Dry Martini.
DRY MARTINIRörs med is och silas i kylt glas. Serveras med oliv. MARTINI MEDIUM (PERFECT)(Annan blandning ger annat namn.)Rörs med is och silas i kylt glas. Serveras med oliv. DICE DRY MARTINI(Min blandning har mitt namn :-))Rörs med is och silas i kylt glas. Serveras med oliv. |
SWEET MARTINIRörs med is och silas i kylt glas. Serveras med rött bär. Ett stänk Orange Bitter, om så önskas. Vissa utesluter den torra vermouthen helt. |
MANHATTANRörs med is och silas i kylt cocktailglas. Ett maraschinokörsbär på pinne som garnering. DRY MANHATTANRörs med is och silas i kylt cocktailglas. Vrid en bit citronskal eller lägg i en oliv, istället för körsbär. |
OLD-FASHIONEDLös upp sockret, blanda med bittern, tillsätt whiskey och isbitar, vrid och släpp i en bit citronskal. |
WHISKEY SOURBlandas med isbitar, skakas och silas. Garneras med rött cocktailbär. |
DAIQUIRISkakas med finkrossad is och silas. Garnera med limeklyfta på kanten. Perfekt i sin rena form (ej frozen). |
SIDECARSkakas med is och silas. Kan serveras med en bit citronskal om så önskas. |
MINT JULEP(Det finns olika skolor för hur drinken skall blandas, om myntabladen skall krossas eller ej etc.) |
PIÑA COLADABlandas helst i elmixer med finkrossad is och silas. Serveras med iskuber, sugrör och gärna en ananasskiva. Ofta tillsätts dessutom 3-6 cl kokosmjölk, men det ingår inte i grundreceptet. |
CAIPIRINHASkakas med finkrossad is och silas. |
CAIPIROSCA(Ersätt Cachaca med vodka i Caipirinha, annars samma.)Skakas med finkrossad is och silas. |
Recept från den amerikanska OFFICIAL MIXER'S MANUAL (1975)
Alla bilder från CocktailGuiden.