8 september 2007

>> Långlopp

Lidingö Triathlon

750 m simning, 20 km cykling, 5 km löpning : 2007-08-19

Dagen efter Riddarfjärdssimmet och Midnattsloppet hade min fru planerat att genomföra Lidingö Triathlon, men det kändes så bra i benen att jag lovade henne att också ställa upp.. Ibland är man nog inte riktigt klok!

Så på söndag morgon var det bara att hoppa upp, packa simgrejer, cykelgrejer och löpgrejer och åka dit. Jag hade dock lovat att låna ut min våtdräkt så det fick bli utan. Lidingö Triathlon är 750 meter simning, 20 km terrängcykling (på en del av Lidingöloppet) och 5 km löpning.

Simningen gick bra. Det var inte alls lika mycket vågor som i Riddarfjärden och vattnet var runt 20 grader. Det tog ungefär 20 minuter. Sedan gällde det att snabbt kränga om till cykelgrejer och hoppa på hojen. Cyklingen började med en rejäl uppförsbacke och nu började helgens stolleprov kännas i benen.

Jag hade trott att det skulle ta ca 50 minuter, men det blev över en timme. Nackdelen med att cykla terräng jämfört med landsväg är att man aldrig kan hålla samma tempo, utan det är ideligen backe upp och ner, sväng hit och dit, rötter och stenar att väja för. Så det var lite tuffare än jag hade trott.

Sedan kom den riktiga mördaren, löpningen. Det började också med en rejält brant uppförsbacke. Jag var tvungen att gå upp. Sedan gick det väldigt trögt ungefär 2 km. Det gick nästan i halvfart. Det var som om benen inte lydde order. Men efter lite energitillskott släppte det och sedan var man i mål.

Istället för 25 minuters löpning blev det nästan en halvtimme. Lägg till några minuter för att växlingarna inte var 'helt perfekta' och min totaltid blev 1:54. Jag hade kanske hoppats på en något mindre tid, men med tanke på lördagen och på att det var min första triathlon får jag nog vara rätt nöjd ändå.

Detaljer

750 m simning 23:26
20 km cykling 1:02:27
5 km löpning 28:05
Totalt 1:53:58

>> Nästa långlopp

Banan

Tävlingen äger plats vid Fågelöudde på Lidingö. Dessa distanser kallas för Sprint. Varje delmoment består av 2 varv.

Läs mer: Lidingö Triathlon

tillbaka