Tärningens
Liv och leverne


Vem jag är

Jag som har rattat ihop dessa sidor heter Christer Tärning []. Innan jag gifte mig hette jag Carlsson i efternamn. Jag är från Gulastorp, strax utanför Hässleholm.

Jag är alltså en påg från Skåne. Där föddes jag, där växte jag upp, där gick jag i skolan, där gjorde jag lumpen och där utbildade jag mig, allt medan livet gick sin gilla gång.

Men 1989 lämnade jag det kontinentala livet och flyttade till Stockholm med östgötska Pernilla [] där vi snart bildade en liten familj []. Vi har två grabbar, Oscar född 1993 och Jacob född 1995.

Det finns faktiskt många fördelar med att bo mitt inne i stan när man har småbarn, men efter en lång sommar på landet ändrade vi oss och hösten 1997 flyttade vi ut till gamla Solhem i Spånga.

Livet har gått upp och ner. Ibland mer, ibland mindre. En av milstolparna var fyrtioårskrisen som hanterades med en ordentlig fest, några utmaningar och en racinglicens. Tio år senare var det dags för femtioårskrisen..

Av vissa vänner kallas jag även CC Cowboy. Namnet kan möjligtvis komma från min ridstil som är helt och hållet egenutvecklad efter en uppväxt på en hästgård tillsammans med min hästtokiga syster.

Vad jag gillar

Vad jag gillar framgår förmodligen bäst genom att studera utbudet på mina sidor och avigsidor. Där visas tärningens sex sidor...

Dessutom är jag intresserad av sådant som går fort, jag gillar bilar, speciellt sportbilar, och uppskattar särskilt Porsche och Honda, i synnerhet Porsche 911, Honda NSX och Honda S2000.

Vad jag tycker

På mina utrop och inkast kan du se några subjektiva tyckanden och omdömen. Dock *något* ofullständig :) Annars kan nog mina budord här i livet sammanfattas med "fart och frihet".

Vad jag gör

Vad brukar jag göra då ? Alldeles för mycket ;-) Det är alltså när jag inte jobbar på 'karriären'. På mina vägar och visdomar kan du hitta många detaljer om en brokig bana.

Innan vi flyttade 1997 var jag under några år även ordförande i Brf Trivselhem 102, och kassör på dagiset Föräldrakooperativet Bullerbybarnen.

Fast istället fick jag 1500 kvm tomt att sköta... inklusive ett (då) 90-årigt hus att ta hand om.

Vad jag vill

Först och främst vill jag vara glad, lycklig, sund och frisk. Dessutom vill jag också kontinuerligt vidareutvecklas genom att hela tiden anta och klara av olika utmaningar på arbetet. Och på fritiden.

Utöver det vill jag också resa och uppleva världen, men det kostar tid och pengar. På mina resor och mål kan man se vad jag hittills klarat av, och var jag vill åka och vad jag vill uppleva.

Frågan är dock om resan eller målet är viktigast?

Var jag surfar

När jag inte har något bättre för mig sitter jag ibland och torrsurfar med mina länkar och kedjor. Ibland kan man hitta något intressant!


2 juli 2024